Newsletter de luna iunie 2019

Mijlocul lunii iunie ne găsește în plină căldură în Cluj-Napoca. Zilele acestea, asociația C.A.R.E. participă la săptămâna Pride în Cluj. Marți, Monica a vorbit la Vocile Comunității, iar miercuri, Ana, asistată de noi ceilalți, a facilitat atelierul despre cum să recunoști relațiile (ne)sănătoase, cu accent pe semnale și comportamente toxice mai subtile. Kovács Bea, care a participat la atelier, și-a descris propria experiență pentru platforma Transindex, despre care puteți citi aici. Joi, Ana și Kati au fost invitatele Edinei Fodor în emisiunea Hangoló de la Radio Cluj și au povestit despre marșul Pride. Sâmbătă mărșăluim la Pride care, pentru prima dată, va avea loc în centrul orașului, nu pe artere secundare sau prin boscheți.

Înainte să intrăm în vacanță, vă dăm un scurt update despre ce am făcut de la începutul anului:

Ianuarie: am înființat asociația C.A.R.E. Cetățeni Activi pentru Relații Etice.

Februarie: Open Poly Day, evenimentul de lansare a asociației și de marcare a 4 ani de grup Diversitate în relații. Grup de discuții, suport și solidaritate, a fost o zi întreagă de ateliere, jocuri și discuții despre relații alternative, comunicare, respect în orice fel de relații. Am avut un atelier special în care am invitat membrii comunităților LGBTQI+ și BDSM/Kink să ne vorbească despre experiența lor în activism și incluziune, și lansare de carte, Curvetica/ Editura Hecate.

Aprilie: Monica a organizat un atelier de îmbrățișări, sau un cuddle party, în care participanții au putut explora atingerea nonsexuală, într-un cadru safe și prietenos. Am făcut exerciții de setat și comunicat limite personale, ne-am răsfățat reciproc cu masaje și atingeri platonice, ne-am jucat facând human burritos și ne-am umplut de oxitocină și alți hormoni de fericire.

Mai: am avut a 5-a (după unii, a 4-a) ediție OpenCon Transilvania, eveniment de tip retragere de weekend, organizat bianual în zona Apusenilor, aproape de Cluj-Napoca, pentru persoane interesate de non-monogamie etică.  Gândit în formatul ne-conferinței, evenimentul este co-creat de participanți și include discuții, ateliere și activități sociale  (e.g. cuddle party, yoga/ acro-yoga, plimbări în natură).

Am organizat lunar PolyMeet Cluj (iar Kitty și George au organizat Poly Monthly la București). Temele discutate au fost: tipare de comportament in relatiile cu partenerii, tipare problematice și red flags, kink-ul și importanța lui pentru identitatea noastră sexuală, și modelul Wheel of Consent (roata consimțământului) al lui Betty Martin. La sfârșitul lunii (vineri, 28.06), organizăm un picnic PolyMeet în parc, pe tema Queer Parenting (detalii pe Facebook în curând). Evenimentele sunt postate pe grupul Diversitate în relații și uneori pe pagina C.A.R.E.

Shortsies:

  1. Puteți citi despre aparițiile noastre în presă aici.
  2. Nu uitați de formularul 2% ce poate fi depus până la sfârșitul lunii august (contactați-ne pentru detalii).
  3. Lasați un rating pe pagina de Facebook a asociației. Nu știm exact la ce ajută, dar pare tristă așa, ne-reituită.

Să aveți o vară minunată!

Cel mai simpatic voluntar Pride
Cel mai simpatic voluntar Pride (în opinia Monicăi)

Author: Monica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *