Newsletter de sfârșit de 2022

Bun, hai că imediat se gată anul! Dar nu înainte să vă spunem ce am mai făcut:

  • Am făcut, conform planului, ediția de toamnă-iarnă a OpenCon Transilvania, eveniment de tip retragere de weekend, la o cabană în zona munților Făgăraș, unde ne-am adunat 27 de persoane interesate de non-monogamie și structuri alternative la monogamie. La ediția aceasta am vorbit liber despre sexualitate, despre relația dificilă cu corpurile noastre, am vorbit din nou despre masculinitate și am vizionat documentarul Beyond men and masculinities. Am mai discutat despre cum ne despărțim și ce înseamnă atașamentul securizant în relațiile poly, în baza cărții PolySecure de Jessica Fern. Unii dintre noi am simțit nevoia să ne reconectăm cu amintiri dragi din copilărie în cadrul atelierului de Reconectare cu copilul interior. Am share-uit din ”eșecurile” personale la Poly Fuckups. Am avut și activități mai puțin teoretice și mai mult into our bodies, cum ar fi workshop-ul de Play Fight sau atelierul de contact improvisation. 
  • Am avut și un shibari nook, pentru cei care au dorit să experimenteze și să își perfecționeze practica de sfori. 
  • Dar the highlight a fost un BDSM play + performance, servit cu cocktails și style. Și desigur, pisicile. Nu ar fi fost la fel fără ele.

  • Am organizat din nou un PolyMeet la Cluj, de data aceasta am vorbit despre cele mai memorabile momente de la OpenCon, de la această ediție sau cele anterioare. La București, PolyMonthly organizat de Kitty și George, gazdele podcastului Eropedia.ro, a fost despre stiluri de atașament și a fost găzduit de spațiul Influx, primul spațiu sex-positive din România. Evenimentele sunt postate pe grupul Diversitate în relații și pe pagina de Facebook și Instagram a C.A.R.E, și pe pagina Influx. 
  • Pe 17 decembrie, Ana și Monica au ținut un Touch and Cuddle Workshop // Pre-Christmas Party la spațiul care ne găzduiește întâlnirile, Makuma play: space, noua casă a relațiilor autentice și eco-acțiunilor în Cluj-Napoca. Au participat 18 persoane pe care le-am selecționat atent, pentru a oferi un cadru cât mai sigur pentru toată lumea. În cadrul atelierului, am exersat să spunem Nu, să ne exprimăm preferințele în ce privește atingerea platonică, și să negociem interacțiuni fizice cu ceilalți.
  • Am continuat activitatea în proiectul BeLONG pentru ONG-uri sustenabile, gestionat de Civitas, concentrându-ne pe activități de comunicare și fundraising.

Pentru noul an, ne propunem multe lucruri, pe care vi le divulgăm pe parcurs. Pentru prima lună, anunțăm un Touch and Cuddle Workshop și un atelier teoretic și practic Echodermia, la București, pe 14 și 15 ianuarie, în spațiul Influx, ca să intrăm cu bine în Noul An! Ambele evenimente explorează consimțământul activ, în cadre setate în mod conștient, pentru a explora și comunica limite și dorințe. Înscrierile sunt deschise până pe 11 ianuarie.

Să ne revedem cu bine în Noul An!

**********

Dacă dorești să ne susții, poți face asta:

  • devenind membru în CARE și plătindu-ți cotizația la timp
  • implicându-te în activitățile organizației
  • participând la activitățile noastre
  • redirecționând cei 3,5% din impozitul pe venit
  • prin donații
  • prin contracte de sponsorizare
  • prin diseminarea informațiilor dobândite în cadrul activităților organizate de noi
  • spunându-le oamenilor că existăm

Poți să ne susții printr-o donație în contul:

Asociația Cetățeni Activi pentru Relații Etice

Banca Transilvania

IBAN: RO87BTRLRONCRT0482226801

Detalii plată: donație/ cotizație (după caz).

Author: Monica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *